Meantime Pale ale – Under tiden i fasta sortimentet


Bryggeriet Meantimes första öl här hemma finns i fasta sortimentet sedan september. Det heter London Pale Ale och beskrivs som en pale ale med fina inslag av fruktig citrus som rundas av med bittra toner.

Meantime Brewing Company grundades 1999 av Alastair Hook. Hans vision var att producera spännande smaker av hög kvalitet. Idag har företaget ett bryggeri i södra London som även välkomnar ett stort antal besökare med en passion för hantverksöl. Meantime har på kort tid blivit ett populärt bryggeri som tilldelats en rad priser. År 2008 utsågs Alastair Hook till årets bryggare av British Guild of Beer Writers.

Deras London Pale Ale är en klassiskt brittisk pale ale i modern tappning. Den är bryggd med brittisk Kent Goldings och amerikansk Cascade och Centennial humle.

Meantime London Pale Ale rekommenderas till den kraftigare typ av mat som serveras på Londons pubar – tänk köttfärspaj, hamburgare och steak sandwich. Den passar även utmärkt till kraftigare pastarätter och kryddig mat som en krämig och smakrik curry.

Bryggeriet och deras Visitors Centre har adressen Lawrence Trading Estate, Blackwall Lane, London SE10 0AR. £ 20 kostar en Classic Tour medan man för fem pund till får en skräddarsydd rundvandring. Kolla deras hemsida: www.meantimebrewing.com

Meantime London Pale Ale
Nr: 1003
Volym: 33 cl
Pris: 19,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!