Öl med ananas i Brutal Brewings senaste

The Raw Law är en serie öl gjorda med Brutal Brewings egna tolkning av de 500 år gamla renhetslagarna som de beskriver så här: ”Öl smaksatt bortom malt, humle och jäst med enbart riktiga råvaror”. Den första november kommer ännu ett – med ananas.

Jo. ni läste rätt: smaksatt med ananas. Brutal Brewings Pineapple Wheat Wine tar sitt avstamp i ett barley wine, det vill säga ett sött öl med hög alkoholhalt, i det här fallet 11 procent. Man har använt sig av malterna Vetemalt, Pilsner, Melanoidin och Cara+10 och man har humlat med Magnum. Det är bryggt med champagnejäst, har lagrats på romfat, ananas i whirlpool och lagertank.

De skriver: ”Den fantastiska syran från ananasen kompletterar sötman från den höga alkoholen. Romens vaniljtoner gifter sig med ananastonerna och champagnejästens fina bubblor av kolsyra lättar upp den tunga kroppen tillsammans med vetemaltens uppfriskande syra”.

Brutal Brewing Pineapple Wheat Wine
Stamvörtstyrka: 26 Plato
Alkohol % Vol: 11,0

Kommer till Systembolaget den första november alltså, då försett med nummer 31896 och prislappen för 33-cl-flaskorna lyder 39,90 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!