Öl med nio kilo pumpa från Samuel Adams


Snart är det Halloween! Då kanske det är dags att smaka Samuel Adams 20 Pounds of Pumpkin kom för ett par veckor sedan.

De första pilgrimsfäderna som på 1850-talet bosatte sig i Plymouth, Massachusetts, skapade den amerikanska ölstilen pumpkin ale. I brist på spannmål lärde man sig att i stället brygga med pumpa, ett recept som senare utvecklades med både kornmalt och pumpa.

Boston Beer har sedan länge bryggt varianter av det stota lokala säsongsölet, och sedan 2016 Samuel Adams 20 Pounds of Pumpkin. Snarlik den äldre föregångaren Harvest Pumpkin Ale har man här dock öst i hela 9 kg pumpa per fat (117 liter) tillsammans med värmande kryddor så som kanel, ingefära och muskot.

Doft och smak beskrivs så här:
”Stor kryddig doft med toner av ingefära och muskot i förgrunden. Den fullmatade smaken har söta, rostade toner av malt och brun farin med inslag av mosad pumpa som övergår i kryddiga toner av ingefära, kanel och muskot åtföljt av en torr och ren finish.”

Samuel Adams 20 Pounds of Pumpkin
Nr: 11324
Volym: 35,5 cl
Pris: 23.90

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!