Öl: Ballast Points simpor


Jo, bryggeriet Ballast Points flaggskepp heter Sculpin, och det är en fisk som tillhör familjen Cottidae som i sin tur ingår i den ännu större fiskfamiljen Cottoidea, det vill säga simpor eller ulkar.

Precis som fiskfamiljen så har Ballast Point ett flertal olika Sculpin. Den 18 januari dyker ytterligare en upp: Spruce Tip Sculpin. De har här adderat granskott till brygden med sina toner av röda bär, vindruvor och citron. Granskotten sägs tillföra ”träkaraktär” till doften. Alkoholhalten ligger på 7 procent och bitterhetsmarkeringen är 70 IBU.

Ballast Point Spruce Tip Sculpin IPA

Nr: 11769
Pris: 28,90
Volym: 35,5 cl

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!