Double Chocolate Stout – stark choklad från Rogue Ales


Bryggeriet Rogue Ales grundades i Ashland, Oregon, 1988 av Jack Joyce, Rob Strasser och Bob Woodell. De valde namnet efter Rogue River, en 346 kilometer lång flod i Oregon som mynnar ut vid Gold Beach i Stilla havet. Och så har de en bryggmästare som gillar choklad…

Efter bara ett år startade Rogue Ales upp ännu ett bryggeri i Newport, där de idag har sitt högkvarter (Rogue Nation) i hamnen. I samma veva kontaktade Jack Joyce John C. Maier som då gjort sig ett namn i vad som då kallades ”microbrewing” och allt sedan dess har Maier varit bryggmästare och talesman för bryggeriet.

De har även börjat destillera sprit och gör bland annat Chipotle Whiskey med jalapeñopeppar från deras egen gård Rogue Farm, som de startade 2008 intill Willamette River utanför staden Independence.

Rouge Ales Double chocolate stout. Foto: Hopmaestro på Instagram.

Bryggmästaren Maier gillar choklad – den saken är klar. Double Chocolate Stout är en vidareutveckling av deras Chocolate Stout och precis som den gjord med holländsk choklad. Sedan den lanserades 2012 har den vunnit fyra guldmedaljer världen runt. Nu är den här. Tolv ingredienser har den: ”2-Row, C120, Chocolate & Rogue Farms Dare™ and Risk™ Malts; Rogue Farms Rebel Hops; Rolled Oats, Roasted Barley, Honey, Chocolate, Free Range Coastal Water and Pacman Yeast.”

Rouge Ales Double Chocolate Stout

Nr: 11934
Storlek: 750 ml
Pris: 129,90 kr
Alkoholhalt: 9 %

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!