Hernö Gin: Cocktailvinnare och kandidat till The Icons of Gin

Vinnare av den skandinaviska delfinalen i Hernö Gin Cocktail Awards: Hanna Oscarsson (Häktet Vänster, Stockholm), Johan Wendt Olausson (Pjolter & Punsj, Stavanger), Nathan Colby (Stranger, Göteborg), Tina Rovåger (Duck & Cover, Köpenhamn), Anna Kulak (Bortenfor, Oslo) och Niklas Tannemyr (Grand Hotel, Lund).

Skandinavisk bartenderelit tog sig, trots det fasliga vintervädret, till Härnösand och tävlade mot varandra i Hernö Gin Cocktail Awards, och grundaren av just Hernö Gin är nominerad till The Icons of Gin.

Hernö Gin Cocktail Awards
är Hernö Gins årliga cocktailtävling och arrangeras för sjätte året i rad. I den globala finalen den 25:e augusti 2018 deltar tävlande från åtta länder. De tävlande och deras cocktails bedöms utifrån presentation, smak och teknik. Den globala finalen av Hernö Gin Cocktail Awards är en helt unik cocktailtävlning där allt skapas på plats och ingredienserna hittas i naturen, krav ställs både på kunskap om att hitta sina ingredienser och på skapandet av en norrländsk signaturcocktail.

Jon Hillgre, Hernö gin

Den tredje februari gick den skandinaviska delfinalen av Hernö Gin Cocktail Awards, sex av dem går nu vidare till den internationella finalen i Skule den 25 augusti (då vädret garanterat är bättre – åtminstone varmare…).

Hernö Gins grundare Jon Hillgren är en av dem som blivit nominerad till The Icons of Gin, det vill säga han kan bli utsedd till Distiller of the Year den 15 februari. The Icons of Gin utgår från nomineringar till en rad olika kategorier och tillfrågade är representanter som är verksamma i ginbranschen världen över. Förutom att Jon är nominerad till Distiller of the Year, World, så är Hernö Gin även nominerad till Gin Producer of the Year.

– Det är en otrolig känsla att få förekomma i ett så fint sammanhang med mycket värdiga kandidater. Min passion är att få tillverka ett himla gott gin, men detta… Jag är överväldigad, säger Jon Hillgren.
– Vinnarna utses vid the Gin Magazine Awards i London den 15 februari där jag kommer att närvara som gäst. Håll tummarna för oss, hälsar Jon.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!