Flaskpost, eller den som väntar på något vått …


I april 2011 åkte de två whiskyvännerna Björn Lindeke och Jan G Bruhn till Edinburgh och sedan vidare till Islay där de besökte Bruichladdich, Caol Ila, Kilchoman och Laphroaig. De beskriver det som ”en minnesvärd resa med både natur och kultur!”. Men flaskposten då?

Så här berättar de två själva:
”På Laphroaig fick man veta att det går att låsa upp ’the spirit safe’ för att provsmaka den flödande råspriten, som givetvis är mycket rökig, men ännu inte whisky.

Den påpasslige kan avleverera flaskposter från färjan till och från Islay. Sagt och gjort, två tomma Mackmyraflaskor testades först på flytförmåga i badrummet, och sedan skrevs följande meddelande på det underbara hotellet Lochside Inn (efter en härlig kväll i Duffie´s Bar):

’Sound of Islay, April 17, 2011
Once upon a time, this bottle contained a fine Swedish whisky from the Mackmyra Distillery, brought to Islay by Vikings in search for the origin of the spirit of life. We found the source of the liquid sunshine! To fulfill our mission, we kindly ask the finder to refill the bottle with uisge beatha and return to sender. Alternatively, just email some documentation of your finding to get an appropriate reward!
Absolutely and Spiritually yours,
Björn Lindeke & Jan G Bruhn’.

Flaskorna förseglades med silvertejp och överläts åt vågorna!
Intet är som väntans tider … hur var det nu igen – den som väntar på något vått?

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!