Dags att boka Birkas whiskykryssning


Den 27-28 april erbjuder Birka något för alla whiskyälskare: Provningar med whiskyexperter, whiskynyheter och VIP-shopping med minimässa och tasting i deras Taxfreebutik.

Maltwhiskyns moder Glenfiddich är så klart på plats och presenterar två nyheter: IPA och Project XX. De representeras av den oerhört kunnige Ray McIntosh som namnet till trots talar svenska. Ray berättar gärna även mer om den nya rökiga The Balvenie 14YO Peated.

Symposion som ju importerar både Springbank, Nikka, Benromach och Gordon Macphail är med och erbjuder en Springbank-provning.

Svensk whisky representeras av Box Whisky, där Brand Ambassadör Tord Guldbrand berättar mer om både nya Querqus-serien och den speciella destilleriutgåva som vi har fått ombord.

De har också bjudit in finska Teerenpeli Whisky. Jari Mämmi tar med sig specialaren PRKL och passar samtidigt på att lansera deras första rökiga whisky någonsin, SAVU.

Sist men inte minst så är Swedish Match på plats för alla snusälskare.

Och som alltid är priserna minst 25 procent lägre än iland.
På deras VIP-shopping får man chans att prata whisky med utställarna, shoppa, prova och mingla. VIP-shoppingen kostar 100:- och gäller både kväll och dag. Bokas direkt på www.birka.se.

Kryssning med Whiskytema

Pris: från 250:-/person
Omfattar: Skärgårdskryssning 22 timmar, avresa 27/4
Ingår: Del i Cabin Ekonomi 2-bäddshytt
Bokning: Boka på www.birka.se.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!