Ny vegansk, laktosfri Baileys


Baileys Almande är ett nytillskott i Baileysfamiljen som är både laktosfri och vegansk.
Baileys Almande finns tillgänglig i Sverige lagom till att vår- och sommarsäsongen drar igång på allvar.

Genom att kombinera nötiga smaker av söt mandelolja, mandelessens från färska krossade mandlar och smakfull vanilj håller den nya Baileys Almande samma kvalitet och krämighet som Baileys klassiska gräddlikör. Den är alltså laktosfri och anpassad för en vegansk livsstil. Baileys Almande passar att servera som den är bara tillsammans med ett par isbitar under varma sommardagar. Den gör sig också bra skakad tillsammans med kaffe och is som en välkyld iskaffe efter middagen.

– Baileys är en av de mest uppskattade likörerna och vi ville skapa ett alternativ för de som antingen inte kan eller valt att inte ha någon laktos i sin kost. Sedan lanseringen av Baileys Almande i USA har vi fått en otrolig uppskattning samt önskemål om att lansera produkten även i Norden, säger Laura Pearce, Europe Marketing Director på Baileys.

Baileys Almande finns tillgänglig hos Systembolaget i beställningssortimentet from 14 mars.

Baileys Almande

Pris: 249 kronor.
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 13 procent.
Nr: 82312

Recept: Iskaffe

Ingredienser: 50 ml Baileys Almande och 100 ml färskbryggt kaffe
Gör så här: Addera 50 ml Baileys Almande och 100 ml färskbryggt kaffe till en shaker fylld med is. Skaka ordentligt för att blanda smakerna, häll upp i ett högt glas fyllt av is och servera.

Recept: Almande Strawberry

Ingredienser: 50 ml Baileys Almande och 1 stor och färsk jordgubbe (eller två mindre)
Garnering: Färska jordgubbar
Gör så här: Ta bort blasten från en stor och färsk jordgubbe och lägg i en mixer. Addera 50 ml Baileys Almande och några isbitar och blanda tills drycken har blivit jämn och fin. Häll upp i ett martiniglas, garnera med en färsk
jordgubbe på kanten av glaset och servera.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!