Uppåt för Box


Försäljningen ökade med 58 procent och resultatet gick upp med över 600 procent. Den svenska whiskytillverkaren Box Destilleri AB i Ådalen levererar med andra ord ett historiskt starkt resultat.

Ökad försäljning, ökad export och ökad produktion är nyckelfaktorerna bakom årets framgångar.
Svensk whisky möter allt större internationellt intresse på en global whiskymarknad där både värde och volym växer. Världswhiskyn, alltså whisky som tillverkas i andra länder än Skottland, visar den allra starkaste tillväxten. Motorerna i utvecklingen är den japanska, indiska och irländska whiskyn, men i ökande grad också den svenska.

– Vår signaturwhisky Dálvve som fick en permanent listning på Systembolaget under 2017 är redan en av de tre mest säljande whiskysorterna i segmentet 450 – 600 kr, det är oerhört glädjande, säger Box vd Thomas Larsson.

Att efterfrågan ökar och att nya marknader väntar på att öppnas har också medfört att Box Destilleri beslutat om en mångmiljoninvestering i ökad kapacitet. Redan i sommar kommer nya pannor och jäskar att installeras och produktionskapaciteten öka till över en halvmiljon liter whisky årligen.

– Vi ser framförallt en ökad försäljning i Asien där vår whisky fått ett fantastiskt gott mottagande och vi har goda skäl att anta att dessa folkrika marknader kommer att fortsätta att expandera för vår del. Vi står också inför en introduktion i USA där intresset ständigt ökar för singelmaltwhisky av bättre kvalitet, avslutar Thomas Larsson.

www.boxdestilleri.se

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!