Citroncider från Irland

I den lilla orten Clonmel, belägen mitt i äppellundarnas rike på södra Irland, råder full aktivitet. Här har Magners Irish Cider tillverkat cider i drygt åttio år.

Entreprenören William Magners startade sin produktion redan 1935 och blev snabbt etablerad i industrin. 1937 gick han samman med den engelska ciderproducenten H.P. Bulmers och säkrade rätten till namnet Bulmers på republiken Irland. Det blev, förvirrande nog, också ciderns namn på den gröna ön, medan den i resten av världen heter Magners och är en av Irlands största exportsuccéer.

Magners Original Irish Cider gjord på färskpressade äpplen är en storsäljare på Systembolaget. Nu lanseras alltså en uppföljare med citronsmak där man använt 17 olika äppelsorter samt infuserat den med ofiltrerad juice från citron. Cidern är halvtorr och smakupplevelsens hemlighet är balansen mellan syra från citron och sötma från äpplen.

Magners Cloudy Lemon Cider

Pris: 24,90 kr (50 cl)
Alkoholhalt: 4,5%
Nr: 1843
Säljstart: 9 maj

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!