Alkoholfritt från Brutalkollektivet

A Ship Full of IPA blir Brutal Brewings första alkoholfria öl i dagligvaruhandeln. Ölet har samma betoning på maltbas och humlearom som A Ship Full of IPA som finns på Systembolaget och restaurang, men är nu alltså till 100 procent alkoholfritt.

Brutal Brewing är Spendrups bryggeriverkstad som sedan 2011 bryggt öl som blivit populära i både krogarnas tappkranar och på Systembolaget. India Pale Ale är en öltyp som engelsmännen tog fram för att klara frakt till Indien. Det var en starkare sort av en vanlig engelsk ale, och innehöll humle vilket tog död på alla eventuella bakterier som annars kunde följa med fraktfartygen.

– Denna typ av maltaromatiska öl med hög humleblommighet passar utmärkt att tillverka som alkoholfria alternativ. Ölets karaktär och humleblommighet
kompenserar förlusten av arom, som naturligt försvinner vid avalkoholisering ner till 0,0 volymprocent. För att bibehålla och förstärka den friska humlekaraktären torrhumlas ölet en extra gång, berättar bryggmästare Richard Bengtsson, del av Brutalkollektivet.

IPA:n har en rödbrun färg och en kraftigt markerad humlebeska och maltig smak. Doften är humlearomatisk med inslag av grape, melon och citrus. A Ship Full of IPA 0,0% innehåller malten Pilsner, mörk karamellmalt, Cara aroma och Chrystalmalt, samt humlen Magnus, Amarillo, Citra, Cascade, Ella och Galaxy.

Brutal Brewing – A Ship full of IPA

Rek pris: 12,90 kr
Volym: 33 cl
Alkoholhalt: 0,0 %
Lansering: Brutal Brewings alkoholfria A Ship Full of IPA 0,0% når dagligvaruhandeln i butikerna ICA, Coop, Hemköp och Tempo under vecka nummer 19.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights