Kreativt öl först ut från kanadensiska Collective Arts

Kanadensiska Collective Arts Brewing är baserat i Ontario och kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl. Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser: Kreativitet främjar kreativitet och kreativitet ger massor av gott öl.


Bryggeriets sinnrikt utformade design, ofta extravaganta och väldigt färgglada burkar och flaskor, skapas av konstnärer och detta tjänar som bryggeriets varumärke. Varje öl som bryggeriet släpper är prydd med ett originalkonstverk och designen på burkarna ändras dessutom regelbundet.

Nu lanseras det kanadensiska bryggeriet äntligen på den svenska marknaden och först ut är Hazy New England IPA som är en India Pale Ale där Simcoe och Mosaichumlen levererar en riktigt modern New England IPA. Konstverket på burken är skapat av den kanadensiska illustratören Daria Pekh. Collective Arts Hazy New England IPA släpptes den 4 maj i ett begränsat antal om 19 000 burkar.

Hazy – New England IPA

Nr: 11002
Pris: 35,90 kr + pant (473 ml, burk)
Alkoholhalt: 6,1%
Humle: Simcoe & Mosaic
RateBeer: 98

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!