Glamping med Talisker i sommar?


Vet ni vad glamping är? Jo, det är ett så kallat teleskopord, det vill säga en sammandragning av två ord, i det här fallet ”glamorous” och ”camping”, alltså en lyxigare form av tältliv, något som under de senaste åren varit en växande trend, framförallt runt om i Europa. I Nederländerna finns till och med tidning som heter just Glamping. Nu i sommar kan du glampa med Talisker.


I sommar anordnar whiskyvarumärket Talisker en glamping-upplevelse utöver det vanliga på Fejan Outdoors i Stockholms norra skärgård, ett par timmar från Stockholm. I upplevelsen ingår en övernattning för två i canvastält, en middag inklusive specialkomponerade Taliskerdrinkar, frukost och transport till närliggande ö där en äventyrlig hike väntar.

Bakom evenemanget står Scandinavian Detours, en äventyrsguide utvecklad tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare.
Menyn på Fejan Outdoors är framtagen och utvecklad av Mikkel Karstad, som har över 16 års erfarenhet från europeiska topprestauranger. Vid sin sida har han ungerskfödde bartendern Mate Csatlós, som arbetar på Umamis cocktailbar Kabuku i Köpenhamn. I höstas kom han tvåa i The Diageo World Class Competition. Och det är givetvis han som står för de innovativa Taliskerdrinkarna som serveras.

Mikkel Karstads matlagningsfilosofi grundar sig i att arbeta med säsongsbaserade och närodlade råvaror. Han säger så här:
– Hela konceptet och idén bakom Scandinavian Detours rimmar så väl med min egen filosofi om att upptäcka och uppskatta vår nordiska omgivning. Vi har otroligt spännande råvaror att arbeta med i Norden och vårt naturliv är så rikt på upplevelser.

Låter det här spännande?
Checka då in Scandinavian Detours hemsida: scandinaviandetours.com. De bokningsbara datumen är 15-16 juni samt 3-4 augusti. Glamping-upplevelsen kostar 3 490 kr för två personer.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!