Två nya öl från Frequency Beer Works

Frequency Beer Works grundades i april 2017 efter att Anders Fridén, till vardags mest känd som sångare i In Flames, och David Mortimer-Hawkins, artistansvarig på Sony Music köpte före detta CAP bryggeri tillsammans med bryggmästaren Mattias Hammenlind (tidigare Sigtuna Brygghus), Jenny Hammenlind och John Tsihlis. Nu släpper de nytt!

Med prisvinnande öl som Stockholm Style IPA och Selling England by the Pint samt den virala succén Fxxk You, I’m Millwall gjorde de avtryck på den svenska ölscenen och utsågs till bästa nya bryggeri 2017 av ölsajten Ratebeer. Frequency producerar även husölen till restaurang Akkurat i Stockholm, som utsetts till världens bästa ölbar, White Guide-märkta En Gaffel Kort i Simrishamn samt Malmös främsta konsertbokare KB. Under 2018 kommer de finnas på bland annat festivalen Borgholm Brinner på Öland i juli.

Häromdagen lanserade de två nya öl: Czech Your Head och Seeds of Love Grapefruit-IPA.


Czech Your Head är en pils i tjeckisk stil, influerad av Beastie Boys episka album från 1992. Malten baseras på pilsnermalt, carapils och munich, medan humlegivarna byggs på Perle, Spalter Select, Calypso och Saaz. En gjuten partner till grillad halloumi, ugnsrostade grönsaker och stekt fisk eller bara välkyld – upphälld i ett glas på altanen en sen våreftermiddag.

Seeds of Love innehåller ren grapefruktsjuice, centrifugerad för hand av bryggmästare Mattias Hammenlind, som smaksatt en IPA med pilsner, carapils, carahell och munich som maltbas, samt humlesorterna Chinook, Cascade och Centennial. Friterad fisk eller kyckling med remouladsås och curryinslag anser de blir en perfekt matchning.

Ölen finns tillgänglig på Systembolaget i Bålsta och Kungsängen samt går att beställa via webbtjänsten.

Czech Your Head

Nr: 32923
Pris: 21,90 kr

Seeds of Love

Nr: 32893
Pris: 24,30 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!