Två wicked amerikanska öl

I övermorgon lanserar Wicked Wine två amerikanska öl: Dankwood från Founders Brewery och Hoptimum 2018 från Sierra Nevada.


Dankwood beskrivs som en Imperial Red IPA som lagrats på bourbonfat. Så här skriver de själva: ”Rich caramel notes emerge from the depths of the IPA, highlighting strong malt character while the bourbon barrel-aging develops the complexity”. Det har 12,2 procents alkoholhalt och IBU:n ligger på 65. Vill ni se hur etiketten gjordes så kolla här:


Sierra Nevadas Hoptimum är en årgångsbaserad trippel-IPA som lanserades första gången 2010. Årågng 2018 är den mest ”humliga” hittills där man använt humlesorterna Crystal, Ekuanot, Strata, Simcoe, Citra, Mosaic och Loral. Som de själva säger: ”It’s pretty freaking hoppy”.

Founders Dankwood

Nr: 11330
Pris: 56,90:-

Sierra Nevada Hoptimum 2018

Nr: 11263
Pris: 39,90:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!