Aberfeldy & annat på Cinderella

I samband med Svenska Whiskyförbundets ConventionViking Cinderella 31 augusti till 1 september kommer Aberfeldy Single Malt 16 YO att närmare presenteras och lanseras i Travel Retail.

Cinderella

Bakom Aberfeldy Single Malt 16 YO står deras Master Distiller Stephanie MacLeod och hon har låtit den få sin avslutning under tolv månader i Madeirafat. Två olika typer av Madeirafat använde hon, dels fat som lagrat Malvasia Malmsey och fat på vilka Madeira Bual mognat. Så här har hon sagt:

– Genom att använda Madeirafat har jag fått möjlighet att utveckla ytterligare lager av smaker i Aberfeldys honungsrika karaktär, vilket resulterat i en whisky som är extra kryddig.

Sayumi Oyama från Nikka, Anders Gjörling, Stephanie MacLeod.
Sayumi Oyama från Nikka, Anders Gjörling, Stephanie MacLeod.

Väldigt mycket annat finns förstås på SWF Convention som i år har Anders Gjörling som konferencier. En mängd producenter och importörer presenterar intressanta saker, och Diageo har utlovat smakprov på deras 40-åriga Talisker.

Två Master Class hinns med också: från Moët Hennessy kommer Carl Oskar Linder och presenterar både Ardbeg och Glenmorangie och Symposion har bjudit in Sayumi Oyama från Nikka.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!