Premiär för Mackmyra Moment Efva

I samarbete med formgivaren och smyckesdesignern Efva Attling lanserar Mackmyra idag Moment Efva.

Angela D’Orazio och Efva Attling

Mackmyra har samarbetat med smyckesdesignern och formgivaren Efva Attling som fått välja rätt fat i mackmyras Bodås-gruva.
Enligt Mackmyras pressrelease är Efva Attling en whiskyälskare som verkligen tog sig an utmaningen att välja fat tillsammans med mackmyras master blender Angela D’Orazio.

– Jag är en whisky lover och är otroligt glad över att ha fått möjligheten till samarbetet. Att vara nere i Bodås gruva tillsammans med Angela och alla whiskyfaten var en kittlande och vacker upplevelse. Första gången jag provsmakade ”min” whisky vet jag att Angela såg på mig att jag inte var helt nöjd. Whiskyn hade inslag av björksav, men jag ville komplettera den med en lite rundare smak. När jag en vecka senare fick jag testa den igen var den helt fantastisk. Att komma hem efter en tuff vecka på jobbet och njuta av en whisky med en elegant isbit i ett skönt glas, det är en fin del i livet, säger Efva Attling.

Om whiskyn skriver Mackmyra:
Moment Efva är en smakfull whisky som destillerats på Mackmyra Bruk. Att använda björkvin för att slutlagra whiskyn ger en spännande nordisk touch och både Mackmyras 30-litersfat och de lite större 200-litersfaten av ex bourbonkaraktär har björkvinmättats. Tillsammans med ytterligare några fat av kryddig ny amerikansk ek och en liten del whisky med körsbärsvinsfinish utgör de denna stilfulla utgåva.

Smaken ska vara fruktig med lena toner av ek och björkvin. Den har lätt kryddiga nyanser av röda bär, blommor, päronkola och vitpeppar, mjuka tobaksblad och vanilj. Texturen är lätt oljig och medelfyllig. Lång och mjuk eftersmak, med ett bärigt och kryddigt avslut. Whiskyn har en guldgul färg med bärnstensliknande reflexer.

Speciellt för den här utgåvan är att flaskan fått en mycket speciell kork. Efva Attling förklarar:

– Eftersom jag arbetar med silver så är korken är silverfärgad, så klart, och den pryds av ett ”M” som står för Moment och Mackmyra. Flaskans innehåll är av guld och björksav, vilket associerar till våra svenska fjäll och fjällbjörkar. Jag är stolt över att få dela med mig av min Mackmyra som heter Moment Efva, avslutar Efva Attling.

Mackmyra Moment Efva

Pris: 1 249 kronor
Artikelnummer: 82277
Alkoholhalt: 46,3 %
Volym: 700 ml
Total buteljerad volym: 4 111 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 11 september 2018.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!