BrewDog öppnar världens första ”humliga” hotell

Den 27 augusti 2018 öppnar världens första crowdfundade hantverksölshotell i sina lokaler i Columbus, Ohio.

Det skotska bryggeriet BrewDog öppnar sitt hett efterlängtade hantverksölshotell, DogHouse. Hotellet, som är inrymt i företagets amerikanska bryggeri i Canal Winchester, Ohio, är världens första hotell där gästerna bor i ett bryggeri. Från sina rum med utsikt över det toppmoderna bryggeriet kommer gästerna kunna se bryggeripersonalen arbeta. I alla de 32 rummen på DogHouse finns det tappkran, inbyggt kylskåp i duschen och flera andra detaljer och funktioner som gör hotellet till ett paradis för ölälskare.

BrewDog USA har också meddelat att deras interaktiva ölmuseum nu är på plats. Museet tar med besökaren på en resa genom hela bryggprocessen, en djupdykning i ölets historia och genomgång av de ”grundläggande fyra ingredienserna” som bidrar till skapandet av en hantverksöl.

Det var i mars 2017 som BrewDog startade en crowdfundingkampanj med målet att få in 75 000 dollar på 30 dagar. Kampanjen blev en stor succé och på mindre än en vecka fick man in 160 000 dollar från totalt 1 000 givare. På grund av den oväntat stora efterfrågan höjde BrewDog målet till 200 000 dollar och lyckades säkra drygt 300 000 dollar till hotellprojektet, det vill säga fyra gånger mer än det ursprungliga målet. De som stöttat kampanjen fick förtur att boka rum och över 500 hotellnätter har redan bokats av dessa hantverksölsentusiaster. Nu är bokningen även öppen för allmänheten.

DogHouse hantverksölshotellupplevelse märks redan i entrén: Receptionsdisken är ersatt av en bartender som checkar in gästerna medan de bjuds på en öl.

DogHouse har 32 rum, inklusive en 200 kvadratmeter stor Brewmaster-svit och en 140 kvadratmeter stor Punk-svit. Intill huvudlobbyn och nära hotellets hundpark finns fyra rum dit hundar är välkomna.

Förutom de inbyggda ölkylarna i duschen med utvalda BrewDog-öl finns det tappkranar i alla de 32 rummen. Det personliga fatet aktiveras när gästen köper en sejdel.

Vid sidan av hotellet utökar BrewDog sitt bryggeri med en helt ny, modern surölstillverkning som startar i slutet av 2018.
BrewDog är redan i färd med att bygga sitt andra DogHouse-hotell intill bryggeriets huvudkontor i Ellon i Skottland. Hotellet, som planeras öppna 2019, byggs på en 13 000 kvadratmeter stor tomt vid BrewDogs bryggeri där det i dagsläget tillverkas 1 miljon hektoliter öl. Utöver hotellet ska även bryggeriet byggas ut och inrymma ett brygghus med kapacitet på 300 hektoliter samt en tappnings- och paketeringshall.
Rummen på BrewDogs DogHouse-hotell kan bokas på BrewDogs amerikanska hemsida.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!