Guinness Collection Remix – när öl blir musik

Nu lanseras Guinness Collection Remix – en musiksatsning där fyra unga svenska artister har skapat varsin låt som ska ”förhöja upplevelsen” av en Guinnessöl.

Nu lanseras Guinness Collection Remix – en musiksatsning där fyra unga svenska artister har skapat varsin låt som ska ”förhöja upplevelsen” av en Guinnessöl. Låtarna har livepremiär under en exklusiv ölprovning på Södra Teatern i Stockholm den 27 september.

Guinness Collection Remix är en ölprovning i musikens tecken, där upplevelsen av den mörka stouten intensifieras i samklang med musik. Forskning har på senare tid beskrivit hörseln som ”den bortglömda smaken”, där musik och ljud har en förmåga att förstärka upplevelsen av mat och dryck. Detta har Guinness tagit fasta på och lanserar Guinness Collection Remix – ett nytt sätt att uppleva öl.

I satsningen har fyra svenska artister, Isle of You, LNKAY, Mathilda Gratte och Chico, fått skapa musik utifrån sina egna tolkningar av Guinness två ledord kontraster och möten. Ledorden tar avstamp i Guinness värld och symboliserar allt från ölets färgskillnader – till mötet mellan två människor.

– Vårt mål med Guinness Collection Remix är att genom ett nytt ölprovningskoncept förmedla nya känslor och förhöja upplevelsen av Guinnessöl. Under vår unika ölprovning kommer besökarna att få utforska oväntade dimensioner som uppenbaras i ölen, tack vare musik som producerats utifrån Guinness två klassiska element: kontraster och möten, säger Wilhelm Biörck, varumärkeschef för Guinness i Sverige.

2017 tog den ikoniska öltillverkaren Guinness klivet in i den kreativa sfären med konstsatsningen Guinness Collection. Låtarna kommer att släppas på Spotify för allmänheten den 28 september i Guinness egna spellista, ”Guinness Collection Remix”: https://spoti.fi/2PVhyeU

Låtlista Guinness Collection Remix

Isle of you: Backseat Ceremony
LNKAY: Can’t Get Enough Of My Face
Matilda Gratte: Tomorrows
Chico: Sparkle

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!