Kilchomans Pedro Ximénez endast för oss

En flaska läckert gyllene Kilchoman Pedro Ximenes-whisky prålar i sin prakt snett framför sin rosröda kartong.
Från Islays minsta destilleri Kilchoman lanseras nu en specialutgåva endast för Sverige. Kilchoman Single Cask Pedro Ximénez Finish är en fatbuteljering om totalt 257 flaskor som lanseras på Systembolaget i det tillfälliga sortimentet torsdagen den 22 november 2018.

Kilchoman Single Cask Pedro Ximénez Finish är en buteljering som innehåller fat 338 som fylldes 23 maj 2013. Efter den första lagringen på bourbonfat från destilleriet Buffalo Trace har whiskyn genomgått en andra lagring på Pedro Ximénez sherryfat under 15 månader för att ge whiskyn dess slutgiltiga karaktär. Totalt har man buteljerat 257 flaskor.

– För två år sedan lanserade vi den första PX-whiskynb från Kilchoman och då tog det 14 sekunder innan alla flaskor blev uppbokade. Med jämna mellanrum får vi frågan från konsumenter som undrar om vi har planer på att göra en liknande buteljering igen. Därför känns det som att det är hög tid för en efterlängtad comeback för en av de mest uppskattade buteljeringarna från Kilchoman, säger Affärsområdeschef Peter Kokovicb på Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman Pedro Ximénez Finish beskrivs ha en stor, rökig doft med tydlig karaktär av torkade russin, honung, kanderade apelsinskal och inslag av nötter och vanilj. Smaken sägs vara kraftfull där toner av torvrök samsas med fruktig sherrysötma, torkade russin, kryddor och inslag av saltstänk.
Flygbild över Kilchoman Distillery, Islay..

Kilchoman Single Cask Pedro Ximénez Finish

Alkoholhalt: 58,7 %
Nr: 11690
Pris: 999 kr (70 cl)
Antal: 257 flaskor
Sortiment: Webblansering på Systembolaget
Lanseringsdatum: 22 november 2018

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!