Kilchomans hundra procent Islay

Panna från Kilchoman på Islay fotograferad uppifrån
Kilchoman 100% Islay 8th Edition är ett giftermål av 70 % bourbonfat och 30 % oloroso-sherryfat som fylldes mellan 2008 och 2012. Inslaget av sherryfat innebär att denna åttonde utgåva skiljer sig från tidigare då dessa uteslutande innehållit bourbonfat.

Kornet till whiskyn hämtas från den egna gården Rockside Farm, där det också genomgår traditionell golvmältning. Med sina 20 ppm har 100% Islay en aning mindre rökig karaktär än övriga varianter från destilleriet. Totalt har man buteljerat 12 000 flaskor av denna utgåva. I sedvanlig Kilchomananda är whiskyn naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

Kilchoman 100% Islay 8th Edition

Nr: 11693
Pris: 849 kr (70 cl)
Alkoholhaltb: 50 %
Antal: 480 flaskor
Sortiment: Webblansering på Systembolaget den 22 november 2018

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights