Kilchoman Sauternes Cask Finish

Flygbild över Kilchoman Distillery, Islay..
Kilchoman Sauternes Cask Finish destillerades 2012 och är ett giftermål av 30 bourbonfat som genomgått en andra lagring under fem månader på Sauternes-fat. Totalt har man buteljerat 10.000 flaskor av denna läckerbit. I sedvanlig Kilchoman-anda är produkten naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

Det är den andra utgåvan från Islays minsta destilleri där man experimenterar med Sauternes-fat från det anrika slottet Château d’Yquem i Bordeaux.

– Den första whisky med Sauternes-fat inblandade lanserades för två år sedan och de 180 flaskorna som då kom till Sverige blev uppbokade omgående. Personligen är jag oerhört förtjust i denna buteljering och tycker att detta är en superhäftig smakexplosion som kan framkalla intressanta diskussioner i gott sällskap, säger Affärsområdeschef Peter Kokovic på Enjoy Wine & Spirits.
Kilchoman Sauternes cask whisyk. Flaska och kartong  med livets vatten.
Kilchoman Sauternes Cask Finish har utan tvivel ett eget uttryck. Här samsas honung, aprikosmarmelad, saffran, smörkola och rökighet i en ljuvlig doft- och smakexplosion. Avslutningen som innehåller en viss sötma i kombination med saltstänk är lång och komplex.

Totalt kommer 360 flaskor till Sverige och dessa släpps som webblansering på Systembolaget torsdagen den 22 november 2018.

Kilchoman Sauternes Cask Finish

Alkoholhalt: 50 %
Nr: 11411
Pris: 899 kr (70 cl)
Antal: 360 flaskor
Sortiment: Webblansering på Systembolaget
Lanseringsdatum: 22 november 2018

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!