Lagunitas senaste säsongsöl Mozango


Det enda Lagunitas Brewing Company avslöjar angående säsongsölet Mozango är att det är humlat med sorterna Mosaic och Simcoe och så att man har tillsatt färsk mangojuice. Och så beskriver man ölet så här: ”Like a smooth and aromatic tropicalian punch, right in the kisser…Mozango!”.

”Right in the kisser” är ett uttryck som användes ofta av Jackie Gleason i den amerikanska TV-serien The Honeymooners på 1950-talet och användes som ett, aldrig utfört, hot om att en gång slå sin fru: ” One a these days Alice, one of these days… POW! Right in the Kisser!”.

Lite roligt blir det om man låter Google översätta: ”Höger i kissaren”, föreslås där (?!).

Numera kan det dock tolkas på ett helt annorlunda sätt, om ni förstår… Ni kan ju kolla på Urban Dictionary.

Lagunitas Mozango

Nr: 11765
ABV: 7,7 %
IBU: 49
Pris: 28,90 kr (35,5 cl)
Lanseras 15 februari 2019

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!