Malmö Beer Week samarbetar med Malmö Öl & Whiskyfestival 8–16 mars 2019


Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än någonsin. Vad passar då bättre än en hel vecka vigd åt öl? Finalen på Malmö Beer Week 2019 blir Malmö Öl- & Whiskyfestival.

Ölveckor har numera blivit ett internationellt fenomen. Malmö Beer Week har funnits ett par år och bakom satsningen står ideella Sällskapet Malte, Skånes Ölentusiaster. Nu flyttas Malmö Beer Week för att sammanfalla med den mycket populära Malmö Öl & Whiskyfestival 2019.

– Vi flyttar Malmö Beer Week till mars månad och tillsammans befäster vi Malmös och Lunds plats på ölkartan. Dessutom har festivalens projektledare, Glenn Pålsson, valts in i föreningens styrelse, säger Lisa Snellström, ordförande för Sällskapet Malte.

Veckan kommer att innehålla flertalet öl-relaterade evenemang och nedslag av bryggerier som tidigare inte visat upp sig på den skånska öl-scenen. Det blir Tap Take Over’s, Beer Maker’s Dinner, Meet ’n Greet och andra events runt om i Malmö och Lund. Den internationella bryggarkonferensen Craft Beer Conference Malmö är också en del av veckan.

Malmö Öl & Whiskyfestival hade 13 500 besökare 2018 och vi räknar med minst lika många besökare och att drygt 60 bryggerier, stora som små, medverkar 2019. Samarbetet med Sällskapet Malte är verkligen en win-win för oss, säger Glenn Pålsson, projektledare för Malmö Öl & Whiskyfestival.

En sista nyhet från Glenn är att veckan, festivalen och alla dess besökare belönas med ett officiellt Malmö Beer Week-öl.
– Jag har tagit mig friheten att koppla ihop ett svenskt och ett internationellt bryggeri för ta fram detta öl. Håll ut! När tiden är inne kommer vi släppa alla detaljer.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!