Återuppvaknad Glencadam


Glencadam grundades 1825 in det medeltida staden Brechin i The Highlands. 1825 var året då de första hästdragna omnibussarna började sina turer i London, världens första moderna järnväg öppnade också med det första ångdrivna tåget för allmänheten och London blev världens största stad. Allt detta bara något drygt år efter att The Excise Act legaliserat destillering.

Under världskrigen lades destilleriet i malpåse och lagerhusen användes istället som soldatbarracker. På 1950-talet köptes Glencadam av Hiram Walker, som senare blev Allies Domeq som lade ner destilleriet 2000.

Det sov i tre år då det privatägda företaget Angus Dundee Distillers köpte det. De har nu lanserat en trettonåring som hyllar återuppvaknandet ifråga: ”The Re-Awakening”. Det handlar om limiterad upplaga på totalt 6 000 numrerade flaskor, och av dem har TOMP Beer, Wine & Spirits lyckats få hit så många som 1 200 stycken (3 000 flaskor av upplagan har gått till USA), vilket måste ses som remarkabelt. De lanseras den 15 februari 2019.

Glencadam 13 Years Old Highand Single Malt – The Re-awakening

Nr: 40364
ABV: 46 %
Pris: 689 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!