Göteborgska O/O Brewing vann i Göteborg


I helgen arrangeras Göteborgs stora öl- och whiskymässaSvenska Mässan och i samband med mässan arrangerades en öltävling för femte året. Rekordmånga öl gjorde upp i elva olika kategorier samt mässans bästa öl.

Alla som är med och ställer ut på mässan har fått möjlighet att delta i tävlingen och kravet är att ölen ska finnas tillgängliga för besökare på mässan. Unikt för tävlingen är att alla domare är certifierade öldomare. All bedömning sker blint, fler än 400 öl har lämnats in och tävlar i 11 priskategorier. Öltävlingen byggs upp i sk flighter, där sju öl av liknande öltyp provas samtidigt. Två öl per flight går vidare till semifinaler som i sin tur leder till finaler i olika tävlingsklasser.

Bland medaljörerna fanns både gamla klassiker och moderna uppstickare.
– Det är en bra blandning av medaljörer, både traditionell och modern IPA, klassisk trappistöl och modernt fruktad Berliner Weisse. Blandningen återspeglar den bredd som finns inom öl, säger Fredrik Berggren, tävlingsansvarig.

Det bryggeri som tog flest medaljer var O/O Brewing som tog hem hela 4 medaljer. De blev dessutom vinnare av ”Mässans bästa öl alla kategorier” med ölet Narangi IPA.
– Det är oerhört svårt att utse mässans bästa öl bland de olika kategoriernas vinnaröl då alla är jättebra inom sin genre. Men vann gjorde Narangi IPA från Göteborgsbryggeriet O/O Brewing, man får nog kalla ölet för en modern klassiker, avslutar Fredrik Berggren.

Kampanjbilderna har gjorts av Lundgren+Lindqvist (Foto: Kalle Sanner) som också formgett deras hemsida och logo.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights