Idag: Gin & Tonic Day!

Den 9 april och/eller den 19 oktober? Det finns olika bud gällande när den internationella Gin & Tonic-dagen infaller. Gin & Tonic är den minst sagt klassiska drinken som skapades på 1700-talet. Det var engelsmännen som under kolonialtiden blandade det beska kininet med lime- eller citronjuice och lite socker. Då kallades den Indian Quinn eller Indian Tonic Water. Sedan var det ju inte så konstigt att de också tillsatte inhemskt gin. I likhet med den har tonic en medicinsk verkan, men dagens Tonic Water har inte så mycket kinin i sig att man kan tala om någon sådan. Men gott är det ju…

Hendrick’s Gin

Hendrick’s gin skiljer sig från andra sorters gin genom sin karaktäristiska smak av gurka och rosenblad och dess mjuka toner höjs ytterligare av just gurkskivor i glaset. Förutom gurkan – glöm inte att satsa på en riktigt bra tonic också, som till exempel Fentimans Tonic Water, Fever-Tree Aromatic Tonic Water eller klassikern Schweppes Tonic Water.

Du behöver:
6 cl Hendrick’s Gin
12 cl Tonic Water
Gurkskivor
Is

Gör så här:
Fyll ett glas med is.
Häll i Hendrick’s Gin.
Häll i tonic samt dekorera med gurkskivor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights