Våra tio bästa påsköl 2019!


Allt om Whisky har testat igenom årets utbud av påsköl. Här är tio stycken av dem som vi gillar mest!

Pumpviken Påsköl

Rejält fyllig i både doft och smak, med gott om dova toner av kaffe, lakrits och pumpernickel, men också med en härligt karamellig ton och torkad frukt. Lång välbalanserad finish. En riktig höjdare.
Betyg: 9
Pumpviken Påsköl, nr 1341, 30,20 kr (TSS)

Oppigårds Easter Ale

Ruggigt snyggt hantverk, och lätt den bästa allroundbärsen av alla årets påsköl. Läskande och härlig på egen hand men parerar också allt från diverse sillar via fet lax till påskens lamm. Hatten av.
Betyg: 9
Oppigårds Easter Ale, nr 1374, 28,90 kr (TSS)

Charlis Våreld

Maffig och stor med sötaktiga karamelltoner och gott om kaffe, rågbröd, aprikos, apelsinskal och lite barrskog i både doft och smak. Håller ihop snyggt från första sniff till utklingande finish.
Betyg: 9
Charlis Våreld, nr 33511, 24,90 kr (TSLS)

Mohawk Unfiltered Easter Lager

Klart man behöver en pigg palettrensande fräsch lager på påskbordet också. Den här bjuder på gott om läskande fruktighet, men också en stabil ryggrad av beska. Riktigt gott.
Betyg: 8,5
Mohawk Unfiltered Easter Lager, nr 33500, 30,90 kr (TSLS)

Nils Oscar Easter Ale

Snygg och rätt lätt i stilen, och med blygsamma 4,2 procents alkohol. Också rejält strösslad med örter, torkad frukt, limpa och en lätt jordig maltighet. Servera gärna ordentligt sval.
Betyg: 8,5
Nils Oscar Easter Ale, nr 11316, 19,80 kr (TSS)

Wisby Påsköl

Smakrik och härlig med rostad maltighet, brödtoner och en hel del citrus. Duktigt fyllig i munnen, men också med en supersnygg frisk finish. Gotlandsbryggeriet håller höjd!
Betyg: 8
Wisby Påsköl, nr 1390, 20,90 kr (TSS)

Jenny Nyströms Påskebrygd

Mörk lager i dunkelstil från Kalmarbaserade Ängöl. Lätt doft av jordärtskocka och burkmajs, och en schysst koncentrerad smak med fyllig humlebeska och chokladtoner.
Betyg: 8
Jenny Nyströms Påskebrygd, nr 11846, 19,80 kr (TSS)

Södra Påsklager

Läskande mellanmörk lager med gott om örter och tydlig maltighet i doften, och med fräsch frukt och med uppskruvad humlighet i typisk Södra Maltfabriken-stil. Distinkt och karaktärsfull.
Betyg: 7,5
Södra Påsklager, nr 33506, 21,90 kr (TSLS)

Roslagens Brygghus Påsköl Red Ale

Amber ale i en stil som jag gärna skulle dricka som pint en ledig eftermiddag på valfri pub. Torr, med välbalanserad beska, apelsintoner och aningen karamell. Klunkvänlig delux.
Betyg: 7
Roslagens Brygghus Påsköl Red Ale, nr 33495, 24,90 kr (TSLS)

Göteborgs Easter Ale

Också det här en amber ale, men med betydligt mer fruktstinn näsa; tänk passionsfrukt och clementin. Smaken mer vörtig med schysst beskabett och toner av kaffe och choklad.
Betyg: 7
Göteborgs Easter Ale, nr 11660, 16,50 kr (TSS)

Etiketter

Andreas Grube är en mångsysslare med många strängar på sin lyra: journalist, sommelier och dessutom musiker och kompositör som skriver musik åt såväl film och tv som diverse popartister. Här på Allt om Whisky deltar han både som provare och med initierade reportage om personerna och platserna bakom spriten.