Allt om Whisky nr. 2, 2019

Lilla sol vill du lysa så vi alla slippa frysa.

Så löd en rad i en sång jag fick sjunga på lågstadiet. Av någon anledning dök den upp i minnet häromdagen på väg till kontoret och jag började nynna.
Vid ett par tillfällen trodde man att våren skulle komma tidigt. Man gick ut på lunchen, stod längst intill väggen, med kaffekoppen i handen, blundade och njöt av den ljusa solen. Lyckoruset inombords gick genom kroppen och man kunde leva på det till nästa kaffepaus vid skrivbordet.

Veckan efter var det snöslask och grått. Ned med mössan, på med vantar och skrapa bilen igen. Nu äntligen kommer fler vårtecken och man har sommar, värme och sol framför sig. Att längta är något som man glömmer bort att uppskatta. Man borde kanske bokat sommarresan så att man hade något extra att längta till. Alltid lite lättare då. Tills vidare får jag genom våra artiklar resa iväg. Japan till exempel vore ju inte helt fel att åka till någon gång.

Vår japanserie har varit extremt uppskattad och än är den inte slut. Både i detta nummer och nästa har vi mycket mer att bjuda på.
Om ni någon gång har varit på whiskyprovning vet ni hur trevligt det kan bli. Ett av de ställen som håller flest provningar i Stockholm är restaurang Ardbeg Embassy som ligger i Gamla stan. Allt om Whisky har intervjuat kökschefen Danne som i sin tur delat med sig av några av sina favoriträtter från stället.

Påsken dyker alltid upp när man har som mest på jobbet känns det som. Stressigt men väldigt välkommet. Vi har tipsen på bästa påskölen till dig! Vår journalist Andreas Grube har nämligen testat sig igenom samtliga öl som kommer ut på Systembolaget.

Vi ses i juni!

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.