Highland Park under huden

Highland Park Twisted Tattoo är en 16-årig single malt och det senaste tillskottet från destilleriet på skotska Orkneyöarna. Whiskyn är i vanlig ordning inspirerad av ögruppens nordiska arv och vikingalegenden om Midgårdsormen som växte sig så stor att den kunde slingra sig runt jorden och bita sig själv i svansen. Det är första gången som destilleriet har framställt en single malt genom att kombinera whisky som har mogna på Riojafat med whisky lagrad på first fill bourbonfat.
Colin Dale
Inför lanseringen av Twisted Tattoo inleddes ett kreativt samarbete med den danska tatueraren Colin Dale, som specialiserar sig på en särskild tatueringsteknik som utförs helt på fri hand, utan maskin. För Highland Park har han designat flaskans dekor och förpackning. Colins ateljé, Skin & Bone, har bidragit till en renässans för den bortglömda tatueringstekniken från Norden, de amerikanska urinvånarna och den inuitiska kulturen.
Colin Dale Drawing
– Colin Dale är ett typiskt exempel på en modern viking och samarbetet belyser likheterna mellan våra olika hantverk. Båda konstarter kan härledas flera hundra år bakåt i tiden där traditionen fortfarande spelar en stor roll både för tatueringskonsten och för whiskytillverkning, säger Jason Craig, global varumärkeschef på Highland Park.

Highland Park Twisted Tattoo 16YO finns tillgänglig hos Systembolaget från och med 26 april, online och i utvalda butiker.
Twisted Tattoo Bottle and Packaging

Highland Park Twisted Tattoo 16YO

Artnr: 40528
Pris: 899 kr (70 cl)
Alkoholhalt: 46.7 %
Fat: Kombination av Riojafat och first fill bourbonfat

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!