30-årig Highland Queen tillbaka igen


Nu har importören Clydesdale fått in en ny omgång av Highland Queen 1561, en 30-årig blended whisky. Den bygger på receptet för den gamla blendwhiskyn Bailie Nicol Jarvie (uppkallad efter en karaktär i Walter Scotts roman Rob Roy) som sägs innehålla 60 procent maltwhisky.

1561 är årtalet då Queen Mary återvände till sitt hemland och landsteg i Leith.

Drottning Mary landstiger i Leith.

Få whiskysorter är lika ryktbara som Highland Queen. Ända sedan 1893 har den burit drottning Maria Stuarts namn. I slutet av 1970-talet var Highland Queen representerad på samtliga av världens marknader, så även i Sverige där den funnits sedan 1920-talet. I mitten av 1990-talet valde ägarna att fokusera på singelmalt och Highland Queen drogs tillbaka. Men nu är hon alltså tillbaka igen.

Highland Queen 1561 30 YO

Nr: 85229
Pris: 1 090 kr (70 cl)?

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!