Collective Arts åttonde IPA


Kanadensiska Collective Arts har tidigare släppt både IPA No 6 och IPA No 7 på Systembolaget. Den 7 juni släpptes IPA No 8 som är en dubbel IPA på 8.0 % som är torrhumlad med klassiska humlesorterna Columbus och Simcoe men även den lite ovanligare Moutere. Mouterehumle är en relativt ny humlesort, framtagen på Nya Zeeland 2015 av utvecklingsprogrammet med namnet ”Hops with a difference”. Den är en korsning mellan Southern Cross och en utvald inhemsk planta.

Humlesorten har högt oljeinnehåll som ger en intensiv doft och även smak av grapefrukt, tropiska frukter, passionsfrukt och tallbarr. Ölet är ofiltrerat och har en intensiv smak av tropisk frukt, grapefrukt, passionsfrukt och granskott.

Konstnären bakom motivet på burken heter Chris Morin, en författare, journalist, illustratör, konstnär och musiker från den kanadensiska staden Saskatoon. Morin designade också ett speciellt glas till den åttonde IPA:n som dock redan är slutsålt.

Collective Arts IPA No 8

Humle: Simcoe, Moutere och Columbus.
Alkoholhalt: 8 %.
Nummer: 1124812
Pris: 44,90 kr (+ pant) (47,3 cl, burk)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!