Motörhead Bömber & Iron Fist


Speciellt utvalda örter, en intensiv ton av rökig träkol med en gnutta svartpeppar och en rejäl näve rock’n’roll, det är ingredienserna som gör att Motörhead Bömber skiljer sig från andra shots.

För att säkerställa att den verkligen levde upp till bandets legendariska status bjöds ett gäng dedikerade rockers in till en väldigt speciell session. Deras uppdrag: att under ledning av Master Blender Daniel Henriksson skapa en shot att älskas av rockfans över hela världen. Både Mikkey Dee och Phil Campbell från Motörhead hyllade resultatet. 

Men det slutar inte där. Samtidigt lanseras ytterligare en nyhet. En amerikansk whiskey som fått sitt namn efter en av Motörheads mest klassiska låtar och album – Iron Fist. Lemmys förtjusning i amerikansk whiskey är allmänt känd men inte lika många känner till att han faktiskt drömde om att en gång utveckla ett eget varumärke.

Motörhead Bömber Smoky Shot

Artikelnummer: 87457
Pris: 239 kr (50 cl)
Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 37,5 %
Motörhead Bömber Smoky Shot är fullpackad med rökig, kryddig, smörig och pepprig smak. Det är en fyllig, välbalanserad och innovativ shot som inte liknar något du provat tidigare. Serveras kyld eller rumstempererad.

Motörhead Iron Fist American Whiskey

Artikelnummer85549
Pris: 369 kr (70 cl)
Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 40%Volym: 700 ml
Ursprung: USA
Motörhead Iron Fist American Whiskey är en fyllig whiskey med inslag av karamell, torkad frukt, nötter och ek. Serveras som den är eller blandas i en whiskeydrink. 

Om Motörhead

Gruppen bildades i London 1975 av sångaren och basisten Ian ”Lemmy” Kilmister. Två år senare släpptes det självbetitlade debutalbumet. Bandet blev tidigt känt som världens mest högljudda band och bland deras mest kända låtar finns titlar som ”Ace of Spades”, ”Overkill” och ”Killed by Death”.
Deras sista album, ”Bad Magic”, gavs ut bara några månader innan Lemmys bortgång den 28 december 2015. Motörhead bestod då av Lemmy, svenske trummisen Mikkey Dee och gitarristen Phil Campbell.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!