Exklusiv single estate vodka från Belvedere


Belvedere Vodka har fått sitt namn efter Belweder, det polska presidentpalatset i Warsawa, som också finns avbildat på flaskorna. Vodkan produceras i Zyrardów i centrala Polen. Varumärket lanserades 1996 i USA och marknadsförs som världens första ”super premium vodka”. 2005 övergick det till koncernen LVMH. 2015 var Belvedere Vodka ”officiell vodka” för James Bondfilmen Spectre.

I början maj kom två av deras ”Single Estate”-vodkas Smogóry Forest och Lake Bartezek.
Smogóry Forest tillverkas uteslutande av rågen Danowskie Diamon, som odlas på en enda egendom i västra Polen. Regionen är känd för sina stora skogsområden, snabba väderomslag, milda vintrar och sin bördiga jord.

Lake Bartezek görs även den på rågen Danowskie Diamond, och odlas på en egendom i området kring Mazurysjön i norra Polen. Området är känt för sina kristallklara glaciärsjöar och har ett kustklimat präglat av vindar från Östersjön och långa, snörika vintrar. Faktum är att under vintern begravs rågen under snötäcket i över 80 dagar varje år. Detta tillsammans med odlingarnas läge i direkt anslutning till sjön Bartezeks östra strandlinje, är avgörande för vodkans karaktär.

Smogóry Forest

Nr: 40509
Pris: 610 kr (70 cl)

Lake Bartezek

Nr: 40508
Pris: 610 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!