Plantation Experience Pack – prova sex olika romsorter


Efter stor efterfrågan har topproducenten Plantation Rum återlanserat sin exklusiva förpackning med sex flaskor dubbellagrad rom från olika terroir. Plantation Experience Pack innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize (nr 11426, 6 x 10 cl, 449 kr).

De olika romsorterna präglas av sitt hemland och tar med provsmakaren på en smakresa genom terroir och dubbellagring.
Plantation Experience Pack innehåller:
Plantation 3 Stars – ljus rom, från början mörk och lagrad på bourbonfat från Jamaica, Barbados, Trinidad och som slutligen lagrats på Ferrandfat hos Maison Ferrand i Frankrike. Därefter sker bomullsfiltrering som klarnar rommen och binder ihop smakerna.
Plantation Original Dark – en rom från Jamaica och Barbados där den först har lagrats på bourbonfat i Barbados och sedan slutlagrats på Ferrandfat.
Plantation Grand Reserve – en rom från Barbados som har dubbellagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat.
Plantation Gran Anejo – en rom från Guatemala och Belize som först har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat.
Plantation XO 20th Anniversary – Master blendern har noggrant valt ut det bästa Barbados kan erbjuda till 20th Anniversary för att få fram denna eleganta rom som först har lagrats på bourbonfat och sedan på Ferrandfat.
Plantation Single Vintage Peru 2004 – detta är ett samarbete med Destilerías Unidas S.A. de Peru, där rommen destillerats i Colón och sedan lagrats i Peru på två olika typer av fat, Bourbonfat 200 L och Slovenianfat 225 L. Den andra lagringen görs i Frankrike på Ferrandfat 350 L.

Plantation Experience Pack

Nr: 11426
Pris: 449 kr (6 x 10 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!