Glenfiddich fjärde experiment

Glenfiddich Malt Master Brian Kinsman står bakom deras Experimental Series och tidigare har vi stiftat bekantskap med Project XX och IPA Experiment, förra året var det dags för Winter Storm, en 21-åring som fått sin fatfinish på kanadensiska isvinsfat.

Fire & Cane heter den fjärde utgåvan som anländer den 7 juni. Det är en whisky som först mognat på ex-bourbonfat för att därefter fått sin avslutning i romfat. Kinsman valde en mer robust rom än den som används till Glenfiddich 21 Year Old Gran Reserva, eftersom han ville balansera rom och rökighet med varandra.

Glenfiddich Malt Master Brian Kinsman

Även om den är den första rökiga i Brians experimentserie så lanserade Glenfiddich redan 2003 Caoran, en lätt rökig 12-åring, som dock enbart var avsedd för marknaden i Storbritannien. Tio år senare kommer den rökiga Vintage Cask till taxfreebutikerna och 2012 kom deras 125-årsjubileumwhisky som också hade en del rökig malt.

Glenfiddich Fire and Cane

Nr: 40561
Pris: 579 (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!