Endless Summer – med gin från Norge


Bareksten Botanical Gin är gjord på lokalt odlad potatis och av de 26 ingredienserna är 19 tagna från destilleriets närområde. Några av ingredienserna är rabarber, lingon, vilda blåbär, mint och fläder. Sammantaget så får man en väldigt nordisk smakprofil. Den destilleras som en traditionell London Dry Gin och använder enkeldestillering där man tillsätter vatten. Bareksten använder också en modern metod, där apelsin och lime tillsammans med rabarber, mynta och blomarom ger smak och karaktär via ett ånghuvud.

Bareksten Botanical Gin är en norsk gin som är destillerad på Stig Barekstens destillleri OSS Craft i Bergen, som han köpte 2014. Idag görs där brännvin, whisky, vodka, fruktlikörer och, förstås, gin.
– Jag ville definiera essensen hos norskt gin och använda de fantastiska råvarorna som finns i vår natur, har Bareksten sagt och tillade att hans Botanical Gin innehåller 26 olika växter varav 19 är lokala, som vilda bär, lingon, blåbär, rabarber, fläderblomma och nypon för att nämna några.
Bareksten har nått internationella framgångar och har bland annat vunnit dubbla guldmedaljer på World Gin Awards i San Francisco.

Endless summer

4 delar Bareksten Botanical Gin
1,5 delar sockerlag
3 delar citronsaft
1,5 delar färskpressad apelsinjuice
2 delar fläderblomslikör
Skaka med is, sila ner i ett kylt glas och garnera med rivet citronskal.

Bareksten Botanical Gin

Nr: 82546
Pris: 359 kr (50 cl).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!