Liten burk tillskott hos familjen DAB


I Dortmund grundade affärsmännen Laurenz Fischer, Heinrich och Friedrich Mauritz tillsammans med bryggmästaren Heinrich Herberz 1868 ett bryggeri som de döpte till Bierbrauerei Herberz & Co. Det gick bra för dem redan från begynnelsen och företaget expanderade och 1872 bytte det namn till Dortmunder Actien- Brauerei. Sju år senare började de exportera sitt öl till flera länder i Europa liksom Indien, Japan och Australien. Ölet mottogs med entusiasm i de flesta länder. Trots två världskrig så fortsatte de oförtrutet och efter andra världskriget byggdes bryggeriet om från grunden. 1971 köpte de konkurrenten Hansa och där uppförde man ett nytt bryggeri som stod färdigt 1983 och var då Ruhrområdets största bryggeri.

Man kan säga att deras öl DAB var självaste prototypen för ölstilen dortmunder. DAB:s version är ett helmaltsöl med hög stmvörtstyrka (11,8 %). DAB är ett av 1900-talets mest berömda och prisbelönta bryggerier över huvud taget. Idag ingår bryggeriet i Radeberger-gruppen, men det traditionsrika märket tillverkas fortfarande i hemstaden.
Senaste nykomlingen i familjen DAB är en 33-centiliters burk, som är ett svar på stor efterfrågan på mindre förpackningar.

DAB Original

Nr: 1357-15
Pris: 9,90 kr (33 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!