Ardbeg Drum: Exotisk med karibisk twist


Med inspiration hämtad från Islays traditioner av firande och festivaler, presenterar destilleriet en hyllning till Ardbeg Day med karibisk twist: Drum Limited Edition. Den 5 juli 2019 finns den i Systembolagets sortiment.

Inspirationen till årets utgåva bygger på öns traditionella firande av Ardbeg Day, som i år hålls lördagen den 1 juni, den sista dagen av Islays Festival of Music & Malt. Förberedelserna inför Ardbeg Day handlar om att skapa en karibisk karneval på den skotska ön Islay. Ardbeg Drum är karneval i en flaska, och är den mest exotiska whiskyn i Ardbegs historia med toner av tropiska frukter som bananer och ananas från fat som tidigare lagrat bourbon och rom.


– Ardbeg Days karnival handlar om att omfamna allt tropiskt, från musik och dans till mat och mode, och vi är redo att frossa i kultur och karaktär. Vi är mycket stolta och glada att få presentera Ardbeg Drum som är en hyllning till mixen av influenser som gör Ardbeg till Ardbeg, säger destillerichef Mickey Heads.

Arberg Drum

Artikelnummer: 40506 (Länken fungerar först närmare release)
Pris: 1 099 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!