Stiggins Fancy Pineapple – mörk rom med handplockad ananas

Stiggins Fancy Pineapple är en rom gjord på ananassorten Victoria från Madagaskar. En gång om året, när ananasen är mogen, plockas, skalas och skärs den för hand på Chateau Bonbonnet i Cognac, Frankrike. Skalet från ananasen infuseras och destilleras en gång med Plantation 3 star och fruktköttet lagras i Plantation Original Dark under 3 månader, detta blandas sedan och lagras ytterligare i 3 månader innan den tappas på flaska.

Stiggins Fancy Pineapple är en hyllning till Pastor Stiggins, en karaktär skapad av Charles Dickens i hans första roman The Posthumous Pappers of The Pickwick Club (kanske mer känd som endast The Pickwick Papers). Hans favoritdrink var ”ananas-rom” – en vanlig dryck i 1800-talets England.

– Plantation vill alltid bjuda på unika smakupplevelser och innovation i sin framtagning av romsorter. Stiggins Fancy Pineapple är verkligen ett exempel på detta. Med ananaser som plockats och skalats för hand och rommen som dubbellagras gör den intensivt fruktiga smaken det möjligt att till exempel enkelt blanda en Pinapple Daiquiri – en av sommarens hetaste drinkar, säger Karl Wennberg, Portofolio Manager Spirits, på Spring Wine & Spirits AB.

Precis som alla Plantations romsorter är Stiggins Fancy Pineapple dubbellagrad. Stiggins Fancy Pineapple finns tillgänglig på flertalet Systembolag i landet.

Stiggins Fancy Pineapple

Land: Barbados
Färg: Mörk koppar
Tropisk lagring: 3 år på Barbados i Bourbonfat
Kontinental lagring: 3 månader på Cognac Ferrandfat
Art.nr: 80524
Pris: 395 SEK (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights