Mackmyras skogshallon


Mackmyra presenterar resultatet av ännu en slutlagring i serien Moment, med få och begränsade upplagor. Moment Skogshallon är en single malt whisky som delvis mognat på ex-bourbonfat mättade med vin på svenska vilda hallon, med tillägg av några kryddiga amerikanska ekfat. Mackmyras Master Blender, Angela D’Orazio, har skapat en whisky med smak av svensk sommar.

Moment Skogshallon är en härligt somrig whisky med mjuk smak av röda bär som för tankarna till svensk sommar. Genom unika slutlagringar på våra finaste fat får vi hela tiden nya idéer, vilket leder till nya oanade whiskysmaker, säger Angela D’Orazio.

Tidigare Momentutgåvor har slutlagrats på vinfat som mättats med bland annat: lingon, hjortron, körsbär och björksav. Den nya whiskyn är som tidigare utgåvor i serien destillerad på Mackmyra Bruk och lagrad i Bodås Gruva.

Så här säger de själva:
”Moment Skogshallon har en naturligt bärig och fruktig arom av jordgubbar, citrus, päronkola, vanilj, ingefära, vitpeppar och rostade ekfat. Även smaken är fruktig och bärig med inslag av syrliga karameller och mjuk kryddighet av vanilj och tobaksblad. I eftersmaken klingar mjuka aromer av syrliga karameller, vanilj och tobaksblad i munnen. ”

Mackmyra Moment Skogshallon

Nr: 85884
Alkoholhalt: 44,4 %
Pris: 1 198 kronor (70 cl)
Total buteljerad volym: 1 511 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 18 juni 2019.

Foto på Angela: Christian Hagward

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!