Josephine Sondlo vann Rémy Martins Bartender Talent Academy 2019


Varje år arrangerar den franska cognacstillverkaren Rémy Martin tävlingen Bartender Talent Academy. Deltagarna består av unga bartenders från hela världen som bedöms utifrån en egenkomponerad drink samt sin förmåga att kommunicera en inspirerande historia om hur drinken tillkommit.

Vinnaren av årets upplaga blev Josephine Sondlo från Stockholm, som tidigare utsetts till en av världens tio bästa bartenders i tävlingen World Class i Mexiko City 2017. Josephines drink ”Paragons of Grit” bestod av Rémy Martin XO, oxiderat äppelvin, oxiderad riesling, rabarber, hojicha-te, absint, angostura och salt.

– Det betyder så klart väldigt mycket för mig att vinna Bartender Talent Academy, nivån på tävlingen är väldigt hög och egentligen tycker jag att det är ganska läskigt att tävla. Nu har jag bara en väldigt härlig känsla i kroppen – förutom att jag är lite bakfull. Jag ska njuta av detta en liten stund, innan det är dags för nästa utmaning, säger Josephine Sondlo.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!