Teeling fyller fyra


Teeling Whisky firar fyraårsdagen av sitt prisbelönta destilleri i dagarna. I juni 2015 började Teeling Whiskey ett nytt kapitel i modern irländsk whiskyhistoria när man öppnade det första nya destilleriet i Dublin på över 125 år till allmänheten.

Under de senaste fyra åren har över 425 000 personer besökt Teeling Whiskey Distillery, för att uppleva de unika ljuden och dofterna av ett autentiskt, modernt irländskt whiskeydistillery i hjärtat av Dublin. Under fyraårsperioden har en kombination av besökare till destilleri, försäljning från det destillerikaféet och presentaffären samt evenemangsuthyrning resulterat i en omsättning på nära 13 miljoner euro.

Jack & Stephen Teeling

Teeling Whiskey Distillery har konsekvent erkänts med flera utmärkelser och fått 15 utmärkelser sedan 2015. De senaste utmärkelserna inkluderar att vara listade som Europas ledande destilleriattraktion under de senaste två åren vid World Travel Awards samt en nominering för ”Whisky attraction of the year” från Whisky Magazine.

– Irländsk whiskey fortsätter att lysa med en ny generation whiskeydrickare som upptäcker den fulla bredden och de alternativ som branschen har att erbjuda. Vi kommer att fortsätta att göra det som vi gör bäst och se till att vi representerar de nya irländska whiskeydestillerierna genom högkvalitativ whiskey och genom att utveckla destilleri-upplevelsen, säger Jack Teeling, grundare och VD för Teeling Whiskey.

Även 2019 har hittills varit ett framgångsrikt år. Inte bara det att man vid World Whisky Awards var listad i fyra kategorier, Teeling Whiskey skrev dessutom historia när man som första irländska whiskeyproducent vann guld i den prestigefyllda kategorin Worlds Best Single Malt med sin 24-åring.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!