Skånsk snapsklassiker i ny design


I samband med midsommar, en av snaps-säsongens absoluta peakar, har Snälleröds återlanserat sitt blandpaket med ekologiska snapsar i ny design.
Sveriges snapstradition är unik och har en historia som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden. Mitt i den skånska myllan ligger en del av den traditionen – Snälleröds bränneri som bygger på hantverk, tradition och ekologi.

– Den nya designen är hantverksmässig och gjord av naturliga material, vilket rimmar med vad vi står för. 5-packet med ekologiska snapsar är enkelt att bära med till midsommarfirandet och tillför en fin detalj i midsommardukningen, säger Marketing Manager Lenita Nylund på Arcus Sweden.

Olika smaker kräver olika snapsar och Snälleröds har med nyfikenhet till de traditionella svenska smakerna tagit fram sina ekologiska snapsar. Nils Molinder, en av Sveriges mest framstående kockar som driver ett flertal berömda restauranger runt om i Stockholm, älskar att kombinera snaps till mat och tipsar om två recept att servera till snapsen.

– Klassisk svensk akvavitkryddning gifter sig fantastiskt till skagenröra. Den klassiska kryddningen i Brännmästaren, Bokhållaren eller Mäskdrängen ger en härlig och mjuk avrundning till den krämiga röran.

Klassisk skagenröra

800 gr räkor frysta stora
3 dl majonnäs
2 msk Heinz chilisås
2–3 droppar tabasco
1 kn finskuren dill
Peppar
Gör så här:
1. Skala räkorna noga.
2. Blanda majonnäs, chilisås och Tabasco till en sås, smaka av med lite peppar.
3. Lägg de skalade räkorna i en bunke och tillsätt skagenmojs i räkorna till önskad konsistens. Ha i rikligt med hackad dill.
4. Ett tips är att tillsätta lite färskriven pepparrot.

Snälleröds ekologiska snapsar

Volym: 5 fl à 50 ml , 250 ml totalt
Alkoholhalt: 38,8 %
Pris: 130 kr
Smaker: Mäskdrängens Akvavit, Jungfruns Brännvin, Brännmästarens Akvavit, Bokhållarens Akvavit och Herr Berntsons Besk.
Nr: 184

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!