Primátor Oktoberfestive Lager – Borgmästaren är tillbaka


Sedan 1872 då Primátor (som betyder borgmästare) grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien.

Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl. Bryggeriet har även internationellt prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale.

Oktoberfestive Lager är en fyllig och krispig lager med toner av honung, halm, bröd och Saazhumlen som ger den en lätt beska i efterspelet.

I årets upplaga så har alkoholhalten ökat med 0,5% vilket ger den en lite bredare kropp.
Allt om Whisky gav omdömet BÄST I TEST och skrev så här om Primátor Oktoberfestive Lager: ”fyllig frisk doft i oktoberölsstil. Humle, jäst och honung i doften och i smaken inslag av ljung. Balanserad beska i eftersmaken som är relativt lång. Poäng: 9/10.”

Den 2 september lanseras den i en begränsad upplaga på 100 000 flaskor för den svenska marknaden.

Primátor Oktoberfestive Lager

Nr: 11527
Pris: 21,90 kr (50 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!