Spanskt öl – Victoria från Malága


Bryggeriet grundades 1928 av familjen Franquelo och namnet härstammar från Malágas helgon ”Virgin Victoria”. Victoria är det ölvarumärke från Malága som överlevde den spanska inbördeskriget. Ett helt nytt och modernt bryggeriet byggdes 2017 och är beläget mellan de två infartslederna till staden samt fem minuter från Malágas flygplats.

Victoria är en fräsch gyllene lager med uppfriskande kolsyra, balanserad kropp och en mild humlebeska (23 IBU). Alkoholhalten ligger på 4,8 %. Rekommenderas att serveras kall runt 5-7°C till en bit grillad vit fisk, lite smårätter eller en grillad kyckling. Eller som sällskapsdryck.

Victoria

Nr: 161903
Pris: 13,90 k, (33 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!