For Peat´s Sake – mycket rök för pengarna!


Det finns så fantastiskt mycket att rekommendera så ibland måste man bestämma innan vad man ska välja för stil, prisklass eller till vilket tillfälle. Den här gången har vi letat fram en rökig nyhet direkt från Skottland. Tipset vänder sig direkt till den som letar efter en prisvärd blended whisky med tydlig sötma och rökighet. Skotska Angus Dundee Distillers har över 60 års erfarenhet av att skapa whisky och med helt nya, For Peat´s Sake, bryter man nu ny mark. Lorne Mackillop, legendarisk master blender på Angus Dundee har haft den svenska whiskydrickaren i åtanke när han satt ihop denna blended whisky. Den lanseras även i liten 35 cl flaska (Nr 4672-02, 139 kr) 

AOW Smaknoter
Doft: Doften är rökig och tankarna går till den tända höstbrasan.
Smak: Den är medelfyllig blended whisky med tydlig rökighet i smaken, därefter kommer kola och kondenserad mjölk och samlar tankarna. Den rökiga whiskyn balanseras upp med frukt och en sötma som hänger i. Eftersmaken håller i sig längre än väntat och övertas av rök och mjölkchoklad. En tillgänglig whisky som ställer sig in på ett trevligt sätt.

For Peat´s Sake

Nr: 4672-01
Volym: 70cl, 40%,
Pris: 229 kr.
Lansering: 2 september 2019

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.