Exceptionell rom – Barceló Imperial Onyx


Tidigare har Barceló Imperial Onyx endast funnits på utvalda restauranger runt om i Sverige. Nu får vi äntligen chansen att beställa den på Systembolaget. Rommen har lagrats sex till tio år på amerikanska ekfat. Man har valt fat med lite tuffare och högre rostningsgrad. Det sägs att smaken påverkas genom att rommen har filtrerats genom onyx-stenar/ädelstenar och att det ger drycken mineraltoner.

Allt om Whiskys smaknoter
Doft: Rommen är mahognyfärgad och i glaset väcks en kraftig och härlig rom till liv.
Smak: Den är fyllig och känns sammetslen på tungan. Det är en djup smakrik rom med toner av solmogna bigarråer, kaffebönor, torkade frukter som dadlar, russin och aprikoser. Med genomgående smak av vanilj avslutas rommen tillslut med en lång härlig finish. Barceló Imperial Onyx är rent av enastående!

Barceló Imperial Onyx

Nr: 82268
Volym: 70 cl,
Alkoholstyrka: 38%,
Pris: 449 kr
Lansering: 2 september

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!