Medaljerad Calvados des Capucins


Tidigare i höstas så vann Anée fine Calvados des Capucins guldmedalj i International Wine & Spirits Competition med 95 poäng. Den internationella juryns tasting notes i kategorin calvados fine lät så här: ”A very fine and elegant Calvados, with clean, fresh, crisp, clear fruit. The palate is really delicate with light aromatic fruit shining through. Shows the true beauty of youth excellently.”.

Calvados är ett fruktdestillat av cider som tillverkas av krossade äpplen och ibland päron. Beteckningen är ursprungsskyddad i fransk lag och tillverkningen sker i Normandie i nordvästra Frankrike. Området Calvados har tre underregioner varav Pays d’Auge vanligtvis anses vara den bästa.

Anée är en calvados gjord på cider av huvudsakligen äppelsorterna Binet Rouge och Frequin Rouge. I tillverkningen används ungefär sju kilo äpplen för att framställa 50 cl calvados. Anée Capucins är destillerad i kolonn och består av destillat av olika årgångar.

Anée är en ljust bärnstensfärgad Calvados. Doften är stor, ren och fruktig med kraftfulla äppeltoner och inslag av kanel. Smaken är medelfyllig, elegant och fruktig med friska toner av gröna äpplen och lätt inslag av päron, apelsin och ekfat. Serveras som avec, on the rocks eller använd Anée som bas i drinkar och cocktails. Alldeles utsökt att använda i matlagning också – speciellt i lammsammanhang.

Anée fine Calvados des Capucins

Nr: 112
Pris: 219 kr (50 cl)
Alkoholhalt: 40%.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!